July 16, 2020

Eksterne ressurser

Artikler

For å kunne mestre livets motgang må vi gradvis lære oss å forstå, akseptere og håndtere egne følelser. Det gjelder spesielt i forholdet mellom voksen og barn, skriver Aksel Inge Sinding.

Hvis du vil reparere en skadet relasjon i familien, må du kunne be om unnskyldning på en god måte, skriver Aksel Inge Sinding.

Som barn får vi alle med oss noen emosjonelle skrubbsår – noen får også store sår – som vi tar med oss inn i voksenlivets relasjoner og i relasjonen til barna våre, skriver Aksel Inge Sinding.

Barn trenger at vi er respektfulle og forståelsesfulle når vi setter grenser, og at vi verken blir for utydelige eller for strenge, skriver Aksel Inge Sinding.

I denne artikkelen vil du få litt informasjon om hvordan du kan møte frykt, og noen forslag til hva du kan si til barn, skriver psykologene Aksel Inge Sinding og Ane Bente Gjul.

Følelser varsler om at noe viktig kanskje er i ferd med å skje i omgivelsene våre. Men de kan også gjøre situasjonen mer uoversiktlig, skriver Jan Reidar Stiegler og medarbeidere i boken «Klok på følelser».

Alle barn trenger hjelp av foreldrene sine til å forstå sitt eget sinne eller fravær av sinne, slik at de kommer i kontakt med sine emosjonelle behov, skriver Anne Hilde Vassbø Hagen.

Spørsmålet «Hvordan har du det?» kan fungere som en liten lakmustest på hvordan du forholder deg til livets utfordringer, skriver Jan Reidar Stiegler i en ny bok.

Hvordan kan man jobbe med psykisk smerte, vanskelige følelser og uoppgjorte forhold? Her er en lettlest og nyttig tekst om emosjonelle sår og emosjonsfokusert terapi, godt egnet for alle som vil lære mer om følelser og endring i terapi. Skrevet av Aksel Inge Sinding og Jan Reidar Stiegler.

Sinne holdes sjelden frem som spesielt prisverdig. Men hvis vi aldri setter grenser for andre mennesker, blir nærhet et umulig prosjekt, skriver Cecilie Benneche.

Følelser er kroppslige programmer som forsøker å hjelpe oss til å tilpasse oss en komplisert verden, skriver Anne Hilde Vassbø Hagen og Jan Reidar Stiegler i boken «De seks store følelsene».

Bøker

De seks store følelsene – Hvordan emosjonene styrer deg mer enn du aner, skrevet av Anne Hilde Vassbø Hagen og Jan Reidar Stiegler

Emosjonsfokusert ferdighetstrening for foreldre, skrevet av Anne Hilde Vassbø Hagen, Bente Austbø, Vanja Hjelmseth og Joanne Dolhanty

Klok på følelser – det følelsene prøver å fortelle deg, skrevet av Jan Reidar Stiegler, Aksel Inge Sinding og Leslie Greenberg

Emosjonsfokusert terapi – Å forstå og forandre følelser, skrevet av Jan Reidar Stiegler

Sinte barn og sinte voksne, skrevet – slik forstår og håndterer du sinne, skrevet av Anne Hilde Vassbø Hagen

Emosjonsfokusert parterapi – kjærlighet i et tilknytningsperspektiv, skrevet av Lorrie L. Brubacher

Selvkritisk – Et møte med din indre kritiker, skrevet av Aksel Inge Sinding og Sigrid Magelssen Skeide

Fra ligging til legging – en Overlevelsesguide for paret, skrevet av Catrin Sagen og Steinar Sagen

Den lille redselsboka, skrevet av Heine Vestvik

Podkaster

Videoer

Nettressurser

Apper

VI-Appen

English